Foto: Shutterstock/Drone Thailand
Foto: Shutterstock/Drone Thailand

Plaža koju je "proslavio" Leonardo Dikaprio se ponovo otvara

Podeli

Nakon premijere filma "Plaža", na tajlandsku plažu je dolazilo i do 5.000 turista dnevno što je prouzrokovalo njeno propadanje.

Zaliv Maya i njegova plaža su nekada bili poznati samo po nekolikcini putnika koji su ovde dolazili kako bi pobegli s utabane turističke staze.

Međutim, nakon uspeha holivudskog filma Plaža u kojem je glumio Leonardo Dikaprio 2000. godine, a koji je baziran na istoimenom romanu Aleksa Garlanda, živopisno mesto je bilo blizu propadanja.

Naime, nakon što je film počeo da se prikazuje, oko 5.000 turisita je dnevno dolazilo na ovu plažu čamcem.

Plažu je trebalo zatvoriti samo na četiri meseca, ali se period produžio kako bi se koralnim grebenima omogućilo da se oporave od oštećenja. Pored ponovnog postavljanja korala, uloženi su napori da se spreči erozija ponovnim zasađivanjem drveća i trave duž plaže.

Tri godine nakon zatvaranja u nastojanju da se sačuvaju koralni grebeni od turističkih brodova i smeća, najpoznatija tajlandska plaža na ostrvu Phi Phi ostrvo će ponovo biti otvorena od 1. januara.

Ubuduće, istovremeno će na ovoj plaži moći da boravi samo 300 turista i to najviše sat vremena između 10 ujutru i 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4132 idi na stranu