Izvor: B92

Kako bi podigli bezbednost turista na viši nivo, vlasti Meksika su odlučile da oforme turistički bataljon koji će čuvati sve posetioce.

Meksička država Kintana Ro dobiće svoj prvi turistički bataljon koji će osigurati bezbednost u turističkim mestima poput Kankuna, Plaja del Karmen i Tulumu, vodećim turističkim destinacijama u ovom delu nakon nedavnog nasilja.

Turistički batalon će se sastojati od 1,445 pripadnika i počeće da čuva turiste od 1. decembra, rekao je guverner Karlos Hoakin.

Sve što morate znati o prelepom Meksiku

„Model koji bismo prvi put koristili ovde, sa Nacionalnom gardom u svojoj specijalnosti u turističkoj oblasti, biće repliciran u drugim oblastima Meksika u glavnim turističkim mestima", rekao je meksički sekretar za odbranu Luis Kresensio Sandoval.

Ovakve vesti iz Meksika dolaze nekoliko nedelja nakon što su dva mlade turistkinje ubijene u Tulumu i Puerto Morelosu u oružanom sukobu narko-dilera.

Turistička atrakcija: Ružičasta jezera u Meksiku

„Bezbednost naših posetilaca je od najveće važnosti i mi smo u stalnoj komunikaciji sa vladom, turoperatorima, hotelskim udruženjima i drugim partnerima kako bismo osigurali da sve naše destinacije budu usklađene sa bezbednosnim merama“, rekao je Dario Floto Okampo, direktor Turističkog odbora Kintana Ro.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.