Izvor: B92

Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austrji, rekao je za TV Prvu da ne preporučuje putnicima da dolaze u Austriju

Od juče u Austriji je na snazi potpuni lokdaun.

Vlada je najavila da će lokdaun trajati 20 dana, to jest do 12. decembra, a pošto se takvo ograničenje slobodog kretanja može uvesti za najviše 10 dana, potrebna je kasnije odluka o produženju.

Za jutarnji program TV Prva ambasador Srbije u Austriji je rekao da ne preporučuje turistima da dolaze u Austriju, a ako se odvaže da dođu, onda će sve izostati.

Kako kaže, budući da je sve zatvoreno, neće moći da vide ni galerije, ni muzeje, ni šoping centre.

"Što se tiče propisa, oni su definisali da su turistička putovanja zabranjena", rekao je Rodić

"Ukoliko se bilo ko odluči da dođe u Austriju nekim drugim poslom, on mora da priloži potvrdu o preležanoj koroni, vakcinaciji ili PCR test koji nije stariji od 24 sata", rekao je Rodić i dodao da naša zemlja nije na crvenoj listi.

Rodić je dodao da je sve veoma zbunjujuće - da skijališta rade i da će sezona početi kada je i planirana, ali da hotele nećete moći da koristite.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova trenutno stoji da građani Srbije mogu da putuju u Austriju, ali da je potrebno da prilože neka od ova tri dokumenta: dokaz o potpunoj vakcinaciji (priznaju se Fajzer, Moderna, AstraZeneka, Džonson i Džonson, Sinofarm, Sinovac), potvrdu o preležanom kovidu ili PCR test koji nije stariji od 72. sata

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.