Foto: Shutterstock/Nikolaos Tamvakis
Foto: Shutterstock/Nikolaos Tamvakis

Grčka želi da produži rok za neiskorišćene vaučere za letovanje

Podeli

Većina grčkih hotelijera je voljna da turistima iz Srbije produži rok za korišćenje vaučera za zamenska putovanja i odmor u toj zemlji i na sezonu 2022. godine, a na vraćanje novca ih ne može naterati grčka država, jer ugovori za zakup kapaciteta nisu sklapani sa njom, već sa vlasnicima turističkih objekata po tržišnim uslovima, rekao je danas član UO Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Vladimir Vlaho.

"Većina naših partnera u Grčkoj kojima je uplaćen novac za aranžmane, a oni ga potrošili i ne mogu i neće da ga vrate, pokazala je dobru volju da turistima iz Srbije produži rok za korišćenje zamenskih vaučera i u sledećoj sezoni i ako im njihova država ne produži uredbu o rokovima korišćenja zamenskih putovanja", rekao je Vlaho za Betu.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je danas da turističke agencije u Srbiji moraju da vrate novac građanima koji nisu iskoristili vaučere za plaćena putovanja, s obzirom na to da Grčka neće produžavati važenje njihove uredbe o rokovima korišćenja vaučera, a koji se završavaju krajem ove godine.

Ona je rekla i da Uredba o zamenskim putovanjima u Srbiji predviđa da se za neiskorišćena putovanja do 31. decembra ove godine novac počne vraćati od 15. januara 2022. godine, a da agencije koje nemaju novac mogu da računaju na kredite Fonda za razvoj "pod povoljnim uslovima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2953 idi na stranu