Foto: TOS
Foto: TOS

"Zaljubljivali smo se 15 puta dnevno": Mediji iz Južnoafričke Republike oduševljeni Srbijom

Podeli

Turistička organizacija Srbije je, na inicijativu Ambasade RS u Južnoafričkoj Republici, ugostila televizijsku ekipu novootvorenog kanala CR8 iz Pretorije.

Za predstavnike ovog televizijskog kanala, čiju programsku šemu čine emisije posvećene modi, inovativnom dizajnu, filmovima, muzičkim događajima i ostalim oblicima kreativnog izražavanja, TOS je u periodu od 19. do 26. oktobra 2021. godine organizovao studijsku posetu koja je obuhvatala promociju srpske tradicionalne i moderne kulture i različite oblike kreativnog izražavanja

Obišli su Beograd, prestonicu Srbije, Novi Sad – evropsku prestonicu kulture za 2022. godinu i Oplenac. Novinarima je prilikom posete ovim destinacijama prezentovan mnogo širi opseg turističke ponude i kreativnog izražavanja. U okviru predstavljanja kulturno-istorijskog nasleđa, gosti su obišli nekoliko muzeja sa stalnim i trenutno aktuelnim postavkama, uključujući Etnografski muzej. Cepter, Narodni muzej, kao i nedavno otvorenu izložbu Vladimira Veličkovića u Muzeju savremene umetnosti. Bili su na ’’Kafi kod kneginje Ljubice“, odnosno imali priliku da uživaju i snime monodramu koja je standardna ponuda za sve posetioce Konaka kneginje Ljubice, a u saradnji sa Etno-mrežom organizovana im je radionica veza, pustovanja i ikonopisa.

Foto: TOS
Foto: TOS

Tokom posete, predstavnici južnoafričkog kanala CR8 imali su priliku da intervjuišu naše modne kreatore, dizajnere i slikare: Nenada Radujevića, Draganu Ognjenović, Jelenu Kalinić, Nevenu Ivanović, Lidiju Jovanović i slikarku Sandu Ristovski. Predstavljanje Srbije kroz spoj modernog i tradicionalnog uključio je i obilaske Beograda na vodi, Skadarlije, Ade Ciganlije, Beogradske i Petrovaradinske tvrđave, Hrama Sv. Save, crkve Sv. Đorđa na Oplencu, Kalenić pijace, vinarija u Sremskim Karlovcima i Topoli. Prikazana im je street art umetnost, arhitektura gradova i stil života kroz gastronomiju i hedonizam.

,,Srbija je veličanstvena. Jedva čekamo da se vratimo. Zaljubljivali smo se 15 puta dnevno – u hranu, u dizajn, u arhitekturu…“, istakli su predstavnici televizije CR8.

Foto: TOS
Foto: TOS

Ovu televiziju prati 39 miliona gledalaca, preko Roku TV, najpopularnijeg u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i Amazon Fire TV, koji je posebno popularan u Severnoj Americi i Velikoj Britaniji. Emituje se i putem platforme Epl TV, koja ima preko 20 miliona gledalaca širom sveta. Usled vremenske razlike u različitim državama, uključujući i SAD, posebna pažnja biće posvećena terminu emitovanja reportaža iz Srbije, tako da jedno emitovanje uvek bude u tzv. prajmtajmu.

Ovo je prvi put da je Turistička organizacija Srbije imala priliku da ugosti predstavnike medija iz Južnoafričke Republike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2953 idi na stranu