Izvor: B92

Filipini su korigovali testiranje i pravila karantina za turiste

Vlasti Filipina su korigovale pravila za testiranje i karantin za turiste koji dolaze. Zemlja prati sistem semafora "crveno, žuto, zeleno".

Potparol predsednika Hari Roke rekao je da je Rumunija jedina zemlja koja se nalazi na crvenoj listi.

Na zelenoj listi
se nalaze Alžir, Butan, Burkina Faso, Američka Samoa, Kamerun, Kondo, Kina, Gibraltar, Madagaskar, Kajmanska ostrva, Čad, Komori, Kukova ostrva, Eritreja, Foklandska ostrva, Gibraltar, hong Kong, Mail, Maršalska ostrva, Novi Zeland, Mikronezija, Nauru, Nikaragva, Nigerija, Poljska, Samoa, Sudan, Sirija, Tajvan, Tajvan, Tadžikistan, Tanzanija, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu, Uzbekistan, Vanuatu i Jemen.

Sve ostale zemlje se nalaze na žutoj listi. Ovaj ažurirani spisak će važiti do 31. oktobra

Pojednostavljeni su i protokoli testiranja i karantina za putnike.

Potpuno vakcinisani stranci koji putuju iz zemalja sa zelene liste više ne moraju da idu u organizovani karantin po dolasku ukoliko prilože negativan rezultat RT-PCR testa, ne stariji od 72 sata pre polaska. ALi će morati da budu u samoizolaciji 14 dana.

Nevakcinisane ili delimično vakcinisane osobe moraju da prođu karantin u ustanovi do rezultata RT-PCR testa, koji se radi peti dan od dolaska na Filipine.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.