Foto: Shutterstock/markoff.lt
Foto: Shutterstock/markoff.lt

Ruska TV snima emisiju o Crnoj Gori: "Savršena destinacija za putovanje - podseća na Italiju"

Podeli

Jedna od najgledanijih ruskih televizija NTV snima popularnu emisiju "Poedem, Poedim" (Hajdemo, Jedimo), u Crnoj Gori uz podršku Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara i Žabljaka.

Iz NTO je saopšteno da će emisija biti posvećena crnogorskoj gastronomiji i kulturi, prirodnim lepotama i neobičnim mestima.

"Novinska ekipa NTV na čelu sa autorom emisije, poznatim TV licem, Federikom Arnaldijem boravi u Crnoj Gori od 10. do 16. oktobra, a kadrovi za emisiju snimaju se u Budvi, Baru, Žabljaku i Kolašinu", navodi se u saopštenju.

U emisiji će, kako se dodaje, poseban akcenat biti na specifičnostima lokalne kuhinje, ali i adrenalinskim aktivnostima poput raftinga na reci Tari, vožnje džipovima, obilaska kanjona Nevidio i drugih.

Autor emisije, Italijan Federiko Arnaldi, kazao je da je Crna Gora savršena destinacija za putovanje i da želi da gledaocima predstavi sve ono što možda još nisu otkrili u Crnoj Gori.

"Ovo je drugi put da dolazim u Crnu Goru iz koje sam poneo lepe uspomene o kojima sam razmišljao cele godine. Ovih dana smo posetili Budvu koja je na mene ostavila poseban utisak. Odmah sam osetio atmosferu kao kod kuće, poznate slike, more, Stari grad Budva, uske uličice i sve drugo što toliko podseća na moju Italiju", kazao je Arnaldi.

On je naveo da ga je Crna Gora ponovo iznenadila i sada je vidi iz potpuno drugog ugla.

"Nisam zamišljao da može da bude tako lepa, vrhovi planina, žuti i narandžasti listovi na drveću, voda kristalno zelena, visoki mostovi, duboki kanjoni, neverovatan rafting na reci Tari, a sada se nalazimo u jednom predivnom hotelu, daleko od civilizacije,u netaknutoj divljoj prirodi", rekao je Arnaldi.

Foto: Shutterstock/S-F
Foto: Shutterstock/S-F

Možda vas zanima:

"Ovde možete toliko toga da doživite": Nemci napravili emisiju o Crnoj Gori

Nemačka javna TV o Hrvatskoj i Crnoj Gori: Istina je da preti slom turizma - bankrot u raju

To je, kako je dodao, savršena destinacija za putovanje i iznenađenjima nikad kraja.

Emisija Poedem, Poedim /Let's Go, Let's Eat/, prikazuje se na kanalu NTV koji beleži gledanost od preko 54 miliona na mesečnom nivou.

"Emisija je koncipirana tako da voditelj nastoji da na autentičan način prikaže gledaocima u Rusiji destinaciju kroz lokalnu hranu, atraktivne turističke lokacije i aktivnosti, ali i razgovore sa ljudima”, navodi se u saopštenju.

O popularnosti ove emisije govori i to što je u 2016. godini proglašena najboljom putopisnom emisijom, osvojivši prestižnu nagradu "National Geographic Traveler Awards".

Ruska televizija NTV je u februaru emitovala emisiju o Crnoj Gori, snimanu na području Boke Kotorske, Kolašina, Žabljaka, Skadarskog jezera, Reke Crnojevića i Njeguša. Emisija je samo na teritoriji Ruske Federacije prilikom prvog prikazivanja zabeležila gledanost od blizu dva miliona, dok je na Jutjub kanalu imala preko 45 hiljada pregleda.

Očekuje se da će nova epizoda emisije koja se trenutno snima u Crnoj Gori privući veliku pažnju gledalaca kako u Rusiji, tako i u zemljama ruskog govornog područja kao što su Ukrajina, Belorusija, Kazahstan i Azerbejdžan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2993 idi na stranu