Izvor: B92

Potpuno vakcinisani putnici iz nekoliko zemalja moći će da posete ostrvo Fidži od novembra

Vlasti Fidžija poručuju da već doživljavaju nagli porast potražnje nakon što su ove nedelje objavili da će bez potrebnog karantina na njihovo tlo moći da uđu posetioci iz odabranih zemalja.

Skoro dve godine nakon zatvaranja granica zbog pandemije kovida 19, Fidži će primiti prve posetioce.

Fidži, egzotični biser Pacifika / FOTO / VIDEO

"Podaci sa naše veb stranice su dobri, vidimo veliko interesovanje. Uzbuđeni smo i želimo da ohrabrimo ljude da dođu i provedu Božić i Novu godinu na Fidžiju", kaže Brent HIl, izvršni direktor Turističke organizacije Fidži.

Fidži će otvoriti granice 11. novembra za potpuno vakcinisane posetioce iz nekoliko država - SAD, Velike Britanije, Australije, Novog Zelanda i većine ostrva u Pacifiku, mada je zvanično otvaranje zakazano za 1. decembar kada je zakazan prvi let avio-kompanije Fiji Airways

Svi posetioci moraju da imaju negativan test tri dana pre dolaska i da urade brzi test po dolasku.

Lakše mere i otvaranje granica za turiste su usledile nakon uspešne kampanje za vakcinaciju; čak 96,9 odsto populacije starije iznad 18 godina je primilo prvu dozu vakcine, dok je drugu dozu primilo 80,3 odsto ljudi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.