Foto: Shutterstock/TZIDO SUN
Foto: Shutterstock/TZIDO SUN

SAD otvaraju granice - kada i za koga?

Podeli

SAD će početkom novembra otvoriti svoje kopnene granice sa Meksikom i Kanadom za osobe vakcinisane protiv kovida 19, kao i za putovanja koja se ne smatraju nephodnim, objavio je noćas visoki zvaničnik Bele kuće

Pročitajte i:

Odobren ulazak u SAD - ali pod jednim uslovom

Automobilski, železnički i trajektni saobraćaj između SAD i Kanade i Meksika u velikom delu bio je ograničen na neophodna putovanja kao što su trgovina od početka pandemije.

Granice su bile zatvorene 19 meseci zbog pandemije.

Nove mere koje će biti objavljene danas će dozvoliti potpuno vakcinisanim stranim državljanima da od novembra uđu u SAD bez obzira na razlog za putovanje, preneo je AP.

Slično ublažavanje restrikcija treba da počne da se primenjuje i za vazdušni saobraćaj.

SAD će, kako je navedeno, prihvatati sve vakcine koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija, ne samo one odobrene u toj zemlji.

Za razliku od putovanja avionom gde je potreban i negativan test na kovid 19, takav test neće biti potreban za putnike koji ulaze u SAD kopnenim ili morskim putem, pod uslovom da ispunjavaju obavezu da su vakcinisani.

Do sredine januara iduće godine čak i putnici koji dolaze iz neophodnih razloga u SAD, kao što su vozači kamiona, moraće da budu potpuno vakcinisani.

Obožavaju Pariz, ali bi se rado popeli i na Kineski zid: Američka lista želja

Meksiko i Kanada vršili su pritisak na SAD mesecima da ublaže restrikcije za putovanja zbog kojih su razdvojene mnoge porodice i nije bilo turističkih putovanja od početka pandemije.

Ovaj potez dolazi posle prošlomesečne objave da će SAD prekinuti zabranu za dolaske u zemlju vazdušnim putem i da će umesto zabrane tražiti od stranih državljana da imaju potvrdu o vakcinaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2782 idi na stranu