Izvor: B92

Tekst o najružnijem gradu na svetu - Šarlroa, pokupio je pažnju pubilike portala B92.net. Naime, kriterijumi koji su definisali da se ovaj grad proglasi kao najružniji učinili su da se pokrene polemika o tome da li postoji još neki grad koji ispunjava uslove za kandidaturu?

Šarlroa je postao simbol za sve što je pošlo po zlu na Zapadu uopšteno, a posebno u Valoniji, francuskom delu Belgije. Dakle, ovaj grad karakteriše sivilo i depresivna atmosfera, takođe aktuelne su i seksualne usluge koje su vrlo transparentne, kao i javno konzumiranje droga.

Stopa nezaposlenosti u gradu je 30 odsto, a postoje i dve od pet metro linija grada koje nikada nisu završene, takođe na popisu za "loš doprinos" tamošnje vlasti nalaze se i brojne finansijske afere gradoačelnika, kao i gomila započetih projekata i puteva koji nisu nikada završeni, a neki nemaju ni poentu.

U ime svega toga, građani i čitaoci B92.net portala, dali su svoj sud o tome koji je po njima najružniji grad na svetu.

"A Beograd..Najružniji grad na najlepšem mestu", "Ti koji su mu davali tituli, nisu bili u Beogradu" i "Pa ovo izgleda bolje nego Beograd", samo su neki od komentara koji upoređuju Šarlrou sa Beogradom.

To poređenje, podstaklo je i druge komentare, gde se, vidno Beograd brani i ne svrstava u kriterijume sa Šarlroom.

"Belgija i Srbija nisu za poređenje po mnogo čemu. Svratite u Trstenik, Užice... Sivilo bez i malo šarenila".

Komentari su se nizali, a Šarlroa je po nekome uporediva pre sa Leskovcem nego Beogradom.

"Inače poređenja radi Leskovac je za Šarlroa neuporedivo lepši grad . Beograd bi trebalo upoređivati sa svetskim metropolama tu bi svakako bio opet u top gradovima".

O ukusima, kažu, ne treba raspravljati, pa je neko ko je već posetio ovaj grad, napisao u komentarima da se zaprao radi o jednom običnom gradu, koji ima dosta naslikanih Štrumpfova, što i ne čudi jer je njihov kreator zapravo belgijski crtač stripova, Pjer Kulifor - Pejo.

U nekim od komentara, epitet najružnijih dobili su i Zrenjanin, Kuršumlija, Užice, Novi Pazar, Tutin, Priboj, a ima i onih koji tvrde da je po njima najgora Podgorica, a po nekima čak i Priština.

Dakle, koji grad je po vama kandidat za najružniji?

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.