Izvor: B92

Plaža na hrvatskom ostrvu Lokrum proglašena je najboljom nudističkom destinacijom na svetu, javlja "Dejli mejl".

Napravljen je spisak od stotinu besplatnih nudističkih plaža i kupališta, međutim, plaža na Lokrumu dobila je visoke ocene zbog prijatne spoljne temperature, kao i zbog čiste vode, te pristupačne cene smeštaja u njenoj blizini.

Naime, neki od kriterijuma po kojima se sastavljala lista najboljih nudističkih plaža bili su sam kvalitet plaže, sigurnost, klima i cena smeštaja u blizini.

Listu je sastavio "My Dating Adviser", koji je ostrvo Lokrum opisao kao "mesto gde može da se uživa u besprekorno lepom ambijentu i čistoj vodi".

Foto: Shutterstock/SCPRO

Na drugom mestu našla se plaža Spiaggia Della Lecciona sa severozapada Italije, a na trećem plaža "Maslin Beach" iz Adelajda u južnoj Australiji.

U top-pet nudističkih plaža i kupališta ušli su i Englisher Garten iz Minhena, kao i plaža s ostrva Bareta iz Fara u Portugalu.

Podsetimo, nedavno je ostrvo Hvar proglašeno najboljim evropskim ostrvom po izboru čitalaca cenjenog časopisa "Conde Nast Traveller".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.