Izvor: B92

Jedna osoba je stradala, dok je 11 ljudi povređeno u seriji zemljotresa koji su danas pogodili Krit.

Prvi zemljotres na Kritu se dogodio jutros u 6 časova, a od tada je ovo južno grčko ostrvo pogodilo još nekoliko zemljotresa, dugotrajnih i velikih amplituda.

Kako su grčki mediji preneli, dosad je stradala jedna osoba, nakon što se srušila crkva u mestu Arkalohori u centralnom delu Krita, a 11 osoba je povređeno prilikom urušavanja zgrada.

Iako je većina turističkih agencija završila svoju sezonu i turističkih aranžmana ni putnika nema na ovom ostrvu, predsednik Jute Aleksandar Seničić je za B92.net potvrdio da se određeni broj srpskih turista našao na Kritu u trenutku zemljotresa.

Kako je Seničić rekao, prema njihovim saznanjima, bilo je 64–65 srpskih turista na Kritu. Na sreću, svi su dobro, živi i zdravi.

"Njima se inače danas završio aranžman, tako da su oni verovatno već u avionu ka Srbiji", rekao je on dodajući da su bili malo uznemireni, što je i očekivano u ovakvoj situaciji.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.