Izvor: B92/TV Prva

Srbija sutra proslavlja Svetski dan turizma, a ministarka Tatjana Matić je u gostovanju na TV Prva rekla da će našim građanima biti omogućen veliki broj besplatnih atrakcija.

Prema njenim rečima, čak 70 lokacija u Srbiji ponudiće besplatne aktivnosti, kako bi se na pravi način obeležio Svetski dan turizma.

"Beograd zoo-vrt, Etnografski muzej, Narodni muzej, gondole na Zlatiboru i Kopaoniku, kao i mnogi drugi objekti nudiće besplatne ulaze našim građanima", kaže ona.

Ministarka Matić ističe da bi za detalje o besplatnim aktivnostima za Svetski dan turizma, zainteresovani građani trebalo da se informišu putem zvanične internet stranice Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Što se tiče zamenskih vaučera, priča ona, ali i novca od uplaćenih aranžamana koje agencije nisu vratile putnicama, ministarka ističe da su agencije u obavezi da do 15. januara vrate putnicima novac, naravno, ako putnici ne iskoriste zamenske vaučere agencija.

"Veliki broj građana je iskoristio zamenske vaučere za putovanja, međutim ostao je jedan broj koji, pretpostavljam, zbog finansijske situacije nije to uradio. Njima, kao i svim ostalima koji nisu iskoristili vaučere, novac bi trebalo da bude vraćen do 15. januara", kaže Matić za TV Prva.

Opširnije u video-prilogu:

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.