Foto: Shutterstock/Olga Gavrilova
Foto: Shutterstock/Olga Gavrilova

Pet destinacija idealnih za solo putovanje FOTO

Podeli

Iako smo se svi znatno opustili, pandemija koronavirusa i dalje traje. A kako se u svima nama nalazi jedan mali crv koji nam ne da mira, donosimo vam pet odredišta na koja bi valjalo otputovati čak i bez društva...

Lisabon

Reč je o sjajnom gradu u kojem se savršeno nadopunjavaju istorijski centar, čudesne plaže i duh grada. Fado ćete čuti na gradskim ulicama, a svakako razmotrite i jednodnevni izlet do grada Kaškaiša, kao i čudesne Sintre. Takođe, Lisabon spada i među jeftinije glavne zapadnoevropske gradove.

Solo putovanje u četrdesetim? Zašto da ne, uz ove korisne savete

Foto: Shutterstock/cge2010
Foto: Shutterstock/cge2010

Island

Svi vakcinisani bez problema mogu na ostrvo na severu Evrope. Naravno, možete i u protivnom, samo vam je tad potreban negativan test. Zemlja je čudesna, pa ako ste za gledanje kitova, razgledanje gejzira, kupanje na neobičnim mestima ili jednostavno odmor duše i tela, kupite kartu i slobodno idite bez saputnika...

Merida

Iako je reč o prilično udaljenom gradu, s obzirom na to da se nalazi u Meksiku, svakako se isplati posetiti ga. Naime, grad se ponosi bogatim majskim i kolonijalnim nasleđem, što se ogleda kroz mnogo raznih boja, ali i mnoštvo crkvi. Nije skup, a odaje i utisak sigurnosti, pa su se u blizini smestile i neke poznate destinacije majske kulture, kao što je Čičen Ica.

Foto: Shutterstock/Diego Grandi
Foto: Shutterstock/Diego Grandi

Toronto

Kad razmišljamo o Severnoj Americi, obično nam na pamet pada Njujork ili Los Anđeles, ali odlazak u Toronto i više se nego isplati. Reč je o jednom od kulturno najraznolikijih gradova sveta i ako želite da probate jela od Aljaske do Australije, na pravom ste mestu. Naravno, tu je još i mnoštvo galerija, muzeja i raznih atrakcija, tako da vam samom sigurno neće biti dosadno.

Žene na solo putovanjima: Zašto im više nije potreban partner?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Istanbul

Poznat po neverovatnoj kulturi i gastronomiji, ovaj grad je u najmanju ruku impresivan. Još kad dodate da prema neslužbenim podacima ovde stanuje 20 miliona ljudi, možete samo reći „wow“... Isplati se odsesti u nekom od Airbnb-ja, ali i hoteli, a posebno hosteli su i više nego povoljni, tako da ako ste u potrazi za društvom, odsednite u jednom od njih.

Istanbul ne prestaje da privlači pažnju turista: Evo šta morate obavezno da posetite VIDEO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2783 idi na stranu