Foto: Foto: Shutterstock/xbrchx
Foto: Foto: Shutterstock/xbrchx

Nove mere protiv koronavirusa u Hrvatskoj

Podeli

Civilni štab Hrvatske doneo je šest novih odluka, rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na sednici Vlade.

"Uz tri odluke kojima se produžavaju mere, a koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski za lice, rad trgovinskih radnji i organizaciju javnog prevoza, civilni štab je doneo odluku o obaveznom posedovanju EU digitalne kovid potvrde za kontrolore i popisivače zbog skorašnje implementacije druge faze popisa stanovništva.

Takođe, na snazi će biti odluka kojom se ograničava okupljanje. Naime, održavanje sajmova i drugih manifestacija će biti moguće u zatvorenom prostorima uz uslov da organizator obezbedi ulaz samo uz EU digitalnu kovid potvrdu

Još jedna od odluka jeste o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko granice, u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz turističkih razloga i koji poseduju potvrdu o uplati smeštaja sada mogu da pokažu i potvrdu o rezervaciji smeštaja, pa će im se odobriti ulazak u Republiku Hrvatsku.

"Negativan PCR test i dalje ne sme da bude stariji od 72 sata", rekao je Božinović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2779 idi na stranu