Izvor: B92, index.hr

Poznati američki časopis "Travel+Leisure" visoko je pozicionirao ostrvo Hvar, i generalno dalmatinska ostrva, na listi top 20 najboljih evropskih ostrva.

"Hvar i dalmatinska ostrva" našli su se na šestom mestu.

Grad Hvar i njegove plaže, pa do Paklenih ostrva - jedan od hrvatskih aduta za leto

Pored poznatog hrvatskog letovališta, na listi su se našla i ostrva Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilija (Italija), kao i mnoga druga.

A titula najlepšeg evropskog ostrva dodeljena je grčkom Milosu.

Foto: Shutterstock/Ajan Alen

Uredništvo magazina "Travel+Leisure", ističe da je na Hvaru moguće upoznati bogatu istoriju i kulturu hrvatskog naroda, isprobati poznata hvarska vina i odsesti u nekim od najluksuznijih hotela sveta.

Pratioci izglasali: Ovo su najlepše plaže na hrvatskom delu Jadrana

"I ovoga puta Hvar, kao letnja destinacija, prepoznat je po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijumima koje nudi posetiteljima", kaže Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Hvar - ostrvo borova i lavande

On, takođe, kaže da je ovom priznanju uveliko pomogao i projekat "Safe stay in Croatia", te da je turistička sezona u julu i avgustu bila na zavidnom nivou.

Broj noćenja u hotelima i privatnim smeštajevima, kaže on, isti je kao i pre pandemije koronavirusa.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.