Foto: Shutterstock/katatonia82
Foto: Shutterstock/katatonia82

Na svih 15 lokacija u Baru odličan kvalitet vode; Šta je s ostalim crnogorskim kupalištima?

Podeli

Najnoviji rezultati analiza koju je sproveo Institut za biologiju mora pokazali su da je na 88,2 odsto lokacija morska voda odličnog kvaliteta.

Idete u Crnu Goru ovog septembra? Ponesite polisu putnog osiguranja, po mogućstvu onu koja ima pokriće za kovid 19

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 31. avgusta do 3. septembra ove godine, pokazali su da je na 88,2 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 10,0 odsto lokacija dobrog, dok je na 1,8 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta, piše RTCG.

“Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbedna za kupanje i rekreaciju”, saopšteno je iz Morskog dobra.

U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode, voda je bila odličnog kvaliteta na njih 16, dok je na 2 lokacije voda bila dobrog kvaliteta.

Crna Gora - nove mere: Samo uz jedan od 4 dokaza

“Na području opštine Bar, voda je bila odličnog kvaliteta na svih 15 ispitivanih lokacija. Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, te je u ovom merenju na njih 27 voda bila odličnog, na 3 dobrog, a na 2 lokacije zadovoljavajućeg kvaliteta”, pokazala je analiza.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, na 8 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na jednoj lokaciji ona bila dobrog kvaliteta.

“Na području opštine Kotor od ukupno 15 lokacija, voda je bila odličnog kvaliteta na njih 12, a dobrog na preostale 3 lokacije. U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 19 ona bila odličnog, a na 2 dobrog kvaliteta”, zaključili su iz Morskog dobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3731 idi na stranu