Izvor: B92

Bilo da se radi o igranju i strimovanju na nekoj društvenoj mreži, virtuelnoj komunikaciji sa kolegama ili druženju sa porodicom putem video četa, brz i stabilan internet važniji je nego ikad. To je prepoznao i Airbnb i uveo novu uslugu.

Kako se sve veća fleksibilnost u radu i životu sa bilo kojeg mesta nastavlja, mogućnost utvrđivanja brzine WiFi-ja pre rezervacije neophodna je za sve digitalne nomade, remote radnike, putujuće porodice, "gejmere" i kreativce.

Zato je Airbnb uveo novi alat putem kojeg gosti pre rezervacije mogu da provere brzinu WiFi -ja u apartmanu izlistanu na njihovoj platformi.

Softver koristi otvoreni kod M-Laba za merenje brzine preuzimanja. Novi alat je trenutno dostupan samo u SAD-u, ali kako navode iz Airbnb-a, globalno će biti dostupan u sledećim nedeljama.

Postupak je veoma jednostavan i automatizovan.

Iako su domaćini već neko vreme mogli ručno da dodaju brzine WiFi-ja na svoje stranice, sada Airbnb nudi jednostavno i efikasno rešenje kroz aplikaciju koja omogućuje automatsko merenje brzine WiFi-ja.

Dakle, ugostitelji mogu da testiraju brzinu povezivanja direktno u aplikaciji Airbnb i lako objave podatke o brzini njihove WiFi veze na stranici svoeg smeštaja.

Naravno ne radi se o obavezi, ali svakako da će svaki smeštaj koji ima transparentno objavljene podatke o brzini WiFi-ja biti u prednosti naspram drugih.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.