Izvor: Tanjug

Pretpostavlja se da će, zbog letovanja i godišnjih odmora, slična situacija na granici biti i tokom narednih dana.

Zbog smene turista ovog vikenda saobraćaj je dodatno pojačan na autoputevima ka Bugarskoj i Severnoj Makedoniji, ali sada i u suprotnom smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, pa su na graničnim prelazima zadržavanja i po nekoliko sati, a na naplatnim stanicama kod Subotice i Stare Pazove povremeno se prolazi usporeno, saopštio je AMSS.

Na graničnom prelazu Horgoš se danas beleže velike gužve, a zadržavanja su višesatna i na izlasku iz Srbije kao i na ulasku u zemlju. Za izlazak iz zemlje čeka se preko tri sata, dok je za ulazak u Srbiju potrebno preko pet sati. Obe međuzone su popunjene, a putnici kažu da je veoma naporno čekati satima na ovako visokim temperaturama.

Granična policija i carinici trude se da u što kraćem roku propuste što više putnika preko graničnog prelaza.

Putnicima su na raspolaganju i alternativni prelazi sa Mađarskom, ali je situacija gotovo na svim slična.

Svi punktovi za prelazak putnika rade punim kapacitetom u oba smera.

Zbog gužve na Horgošu, saobraćaj se preusmerava na granični prelaz Kelebija, saopštilo je JP Putevi Srbije. Kako se navodi, saobraćaj se preusmerava na auto-putu E-75 kod petlje Subotica jug "Y" krakom prema prelazu Kelebija.

Na Kelebiji, na ulazu, zadržavanje je oko sat, kao i na Gradini na izlazu.

Na Preševu, na izlazu, zadržavanje je oko dva sata.

Na Batrovcima na ulazu čeka se oko sat, koliko i na Šidu.

Na Špiljanima, na izlazu se čeka oko 40 minuta.

Veliki broj vozila očekuje se i na auto-putu Miloš Veliki zbog toga povremeno može biti usporenog prolaska i na naplatnoj rampi kod Preljine.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije na naplatnoj stanici Preljina - zadržavanja su oko 30 minuta, a na Staroj Pazovi oko 15 minuta.

Vremenski uslovi su pravi letnji, a u najtoplijem delu dana ne preporučuje se vožnja ukoliko nije neophodna, ukazuje AMSS.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.