Izvor: B92

Putnici koji su preksinoć krenuli na Hrvatsko primorje autobusom prevoznika Fliks bus (FlixBus) nisu ni slutili da će im se put toliko odužiti i da će im letovanje početi ružnim iskustvom.

Naime, prema objavi koja se pojavila na Fejsbuku i komentarima nezadovoljnih putnika, put iz Beograda do Pule je potrajao 12 sati duže. Došlo je do kvara autobusa usred nedođije na auto-putu.

Kvarovi se dešavaju i to nije sporno, ali ono što je naljutilo putnike i pokrenulo lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama jeste što su putnici satima čekali da dobiju osnovne informacije o tome kad će pokvareni autobus biti popravljen, da li će doći zamenski bus po njih ili neće.

Oglasio se prevoznik posle slučaja ostavljenih putnika: "Nas su bukvalno eliminisali i ubili"

Na kraju im je rečeno da o svom trošku pronađu prevoz do željene destinacije.

S druge strane, putnici koji su planirali sinoć da istim prevozom krenu ka Srbiji obavešteni su o otkazivanju samo nekoliko sati ranije, a bez ikakvog ponuđenog rešenja, mnogi nisu uspeli da se organizuju za smeštaj.

Odmah su reagovali

Redakcija sajta B92.net je nakon ove vesti koja je odjeknula u medijima uspostavila kontakt sa zaposlenima u kompaniji Fliks bus (FlixBus), a dobili smo odgovor da su odmah reagovali, ali da postoje pojedini protokoli koji zavise od trenutne situacije i lokacije busa u trenutku kvara.

"Veoma nam je žao zbog neprijatne situacije koju su putnici doživeli na putovanju iz Beograda prema Puli u nedelju u prepodnevnim satima zbog kvara na autobusu. Nadamo se da će putnici uprkos iskustvu na koje nažalost nismo mogli da utičemo, ipak provesti prijatan boravak u Hrvatskoj", kaže PR menadžerka Fliks busa Petra Trojko za portal B92.net.

Prevoznik ostavio putnike "na cedilu": Razlog - Grci ih "reketiraju"

"Želimo da vas informišemo da u slučaju kvara autobusa u FlixBusu postoje posebni protokoli kojima upravlja Odsek korisničke službe, kao i Odsek kontrole saobraćaja, a koji se kontaktiraju odmah po nemilom događaju od strane vozača ili partnera koji saobraća na određenoj liniji. Kada je autobus nažalost stao u blizini grada Delnice u Hrvatskoj, naši su Odseci odmah obavešteni o situaciji te je pokrenut standardni protokol. Fliks bus tim odmah reaguje te u trenutku daje sve od sebe kako bi putnicima omogućio alternativan dolazak u krajnju destinaciju. Pojedinačni protokol zavisi od trenutne situacije i lokacije autobusa u trenutku kvara te je za neke potrebno duža, a za neke kraća reakcija i rešenje. U ovom slučaju, traži se lokacijski najbliži i najbrži način prevoza putnika u zamenskom autobusu ili drugom prevozu, kako bi putnike što pre dovelo do krajnje destinacije. Nažalost, usled turističke sezone koja je u jeku, bilo je teško pronaći slobodan autobus koji bi brzo reagovao i odmah preveo putnike. Deo putnika koji nije bio u mogućnosti čekati Fliks bus rešenje, u sopstvenoj je organizaciji nastavio putovanje, dok se za preostale putnike osigurao taksi prevoz do krajnjih destinacija", rekla je Petra Trojko za B92.net.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.