Maribor Foto: Shutterstock/Roman Babakin
Maribor Foto: Shutterstock/Roman Babakin

"Vratite se s letovanja do 15. avgusta"

Podeli

Epidemiološka situacija u Sloveniji se zadnjih dana pogoršava.

Planirate put u Sloveniju? Pripremite potrebnu dokumentaciju. I ne zaboravite putno osiguranje. Odaberite najbolju ponudu i, za svaki slučaj, uzmite i pokriće za kovid 19.

Samo u poslednja 24 sata potvrđeno je 111 novozaraženih.

Epidemiolog Milan Krek, koji vodi slovenački Institut za javno zdravlje, preporučio je svim Slovencima da ne odlaze na odmor u inostranstvo nakon 15. avgusta.

"Svima koji odlaze na odmor u inostranstvno preporučujem da se vrate do 15. avgusta", izjavio je Krek na vladinoj konferenciji za novinare na kojoj se govorilo o opasnosti novog talasa zbog delta varijante, kao i potrebi da ubrza vakcinacija stanovništva kako bi jesen bila sigurna.

Slovenija menja pravila za ulazak – važe od 15. jula

Budući da nije spominjao na koje turističke destinacije misli ni precizirao preporučuje li da ostanu kod kuće i onima koji su se vakcinisali, na njegovu izjavu je bilo mnogo reakcija.

Ministar zdravlja Janez Poklukar izjavio je da je Krek time želeo da upozori one koji idu u inostranstvo da nijedna država, pa ni one koje imaju veću stopu vakcinacije od Slovenije, nisu dostigle potrebni kolektivni imunitet ili željeni nivo vakcinisanja koji bi ljude štitio od zaraznijih varijanti te da upozorenje treba shvatiti i kao želju da na jesen ne bude zatvaranja obrazovnog sastava, kao u delu prošle i ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2401 idi na stranu