Izvor: B92

Oko 2.500 ljudi zabranjeno je ukrcavanje na trajekte za grčka ostrva samo u poslednja tri dana, jer im je nedostajala potrebna dokumentacija, rekao je danas ministar za brodarstvo i ostrvsku politiku Janis Plakiotakis.

Obalska straža je bila zadužena da proveri da li se mere sprovode u lukama od 13. jula, zbog zabrinutosti da grčki i strani turisti koji putuju na i sa ostrva dovode do porasta zaraza koronavirusom, prenosi Katimerini.

Plakiotakis je priznao da su pre nego što je Obalska straža preuzela dužnost lučkih vlasti, provere bile "neadekvatne".

Grčka ponovo promenila pravila putovanja – važe za trajekt

"Zbog toga je obalska straža preuzela provere pre ukrcavanja", rekao je on danas za Open TV.

Grčke vlasti morale su da pooštre mere protiv koronavirusa usled porasta broja novih slučajeva na nekim popularnim letnjim destinacijama.

Putnici na ostrvima moraju da pokažu ili potvrdu o vakcinaciji protiv kovida 19 ili dokaz o preležanom virusu ili negativni PCR test koji je urađen u roku od 72 sata od polaska ili negativni brzi test sproveden 42 sata pre putovanja.

Kakvo je stanje u Grčkoj?; "Sezona se neće prekidati" VIDEO

Od 16. jula nevakcinisani putnici koji se vraćaju u kontinentalnu Grčku moraće da podnesu negativan test ili brzi test da bi se ukrcali na trajekt.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.