Ilustracija: EPA-EFE / MICOL BRUSAFERRO
Ilustracija: EPA-EFE / MICOL BRUSAFERRO

Slovenija menja pravila za ulazak – važe od 15. jula

Podeli

Na snazi će biti isti uslovi za sve putnike, bilo da su u tranzitu ili da planiraju duži ostatak, a samo u dva slučaja, neće biti potrebe za karantinom i testiranjem po ulasku u Sloveniju.

Šta u Sloveniji najviše zanima srpske turiste?

Da bi ušli u Sloveniju, moraće da imaju jednu od tri potvrde: negativan PCR test, potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da su preležali kovid 19.

Prethodne liste država koje su bile označene prema bojama, neće se više primenjivati, a najnovije izmene i dopune pravila ulaska u državu stupaju na snagu u četvrtak, 15. jula 2021. godine.

Planirate put u Sloveniju? Pripremite potrebnu dokumentaciju. I ne zaboravite putno osiguranje. Odaberite najbolju ponudu i, za svaki slučaj, uzmite i pokriće za kovid-19.

Gde? OVDE!

EU digitalni kovid sertifikat i digitalni sertifikati drugih zemalja takođe će biti prihvaćeni kao dokazi potrebni za prelazak granice.

Postojaće samo dva izuzetka za ulazak u Sloveniju bez karantina i bez testiranja: izuzeci se odnose na vlasnike imovine s obe strane granice i decu mlađu od 15 godina koja putuju s roditeljima ili rođacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4407 idi na stranu