Izvor: B92

Svi zaposleni u turističkoj industriji, kao i vlasnici turističko-ugostiteljskih objekata, imaju isti problem, koji je izgleda dobio regionalni karakter.

Svi oni se ozbiljno muče oko pronalaska zaposlenih, a takav trend nije zaobišao ni Hrvatsku. Turistički stručnjaci računaju da u ovom trenutku u toj zemlji nedostaje oko 30.000 radnika.

U Hrvatskoj posebno nedostaje kvalifikovana radna snaga, svi radnici koji su radili su zbog loših uslova i malih primanja napustili ovu zemlju i otišli u druge, jer su im tamo ponuđeni bolji uslovi za život i rad.

Danac nabrojao 10 najvećih razlika između Hrvata i Srba

Radnika nedostaje gotovo duž cele obale Jadrana, a broj poslova koji u oglašeni na Zavodu za zapošljavanje premašuje broj radnika koji traži posao. Hrvatska je i prethodnih godina imala problem radnom snagom, a pitanje koje se uvek nameće je isto - da li će uspeti da nađu radnike u svojoj zemlji ili će radnike morati da uvoze iz inostranstva?

Hrvatska će od 10. juna biti nova turistička destinacija Rusa

Slična situacija sa radnicima u turizmu i ugostiteljstvu je i kod nas, imajući u vidu da postoji veliki rizik da dobar deo hotela u Srbiji bude zatvoren, dok će oni koji budu nekako opstali ostati bez radne snage.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.