Izvor: Tanjug

Švajcarska od 26.juna omogućava ulazak turistima iz Srbije, ali uz određene uslove.

Švajcarska vlada donela je odluku o relaksiranju uslova ulaska u Švajcarsku u okviru dalje faze otključavanja, koja stupa na snagu od 26. juna i prema njoj državljanima Srbije dozvoljen je turistički ulazak u Švajcarsku.

Ko želi da uđe u Švajcarsku avionom, ukoliko je u prethodnih šest meseci preboleo koronavirus, mora o tome posedovati potvrdu (11. dan od dana izdavanja pozitivnog PCR testa i mora biti u poslednjih šest meseci), ko je vakcinisan nekom od vakcina koje je odobrila Švajcarska - Fajzer, Moderna i Džonson i Džonson, Evropska agencija za lekove (EMA) - Astrazeneka, ili Svetska zdravstvena organizacija - kineski Sinofarm, mora imati odgovarajući sertifikat.

Građani koji nisu preležali koronavirus i nisu vakcinisani nekom od tih vakcina, a dolaze avionom moraju imati negativan PCR test i popuniti formular za ulazak u Švajcarsku.

Od jutros lakše u Egipat - i uz potvrdu o vakcinaciji
Putnici koji koriste autobus ili voz za ulazak u Švajcarsku moraju popuniti elektronski formular. Za sve kategorije naših državljana, koji iz Srbije dolaze u Švajcarsku automobilom nemaju poseban preduslov za ulazak, tj. nije im potreban negativan PCR test, niti popunjen formular.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.