Izvor: Blic

Od jutros se u Egipat može i uz potvrdu o vakcinaciji, potvrdio je Zoran Arsenijević, komercijalni direktor u turističkoj agenciji "Big Blu".

Do sada se u Egipat moglo samo uz negativan PCR test, koji u Srbiji košta oko 9.000 dinara po osobi, bez obzira na to da li ste vakcinisani ili niste. Novo pravilo, koje je na snagu stupilo jutros, putnicima iz Srbije praktično je znatno olakšalo ulazak u Egipat.

"Sada je dovoljan sertifikat o vakcinaciji, odnosno potvrda o kompletnoj vakcinaciji, prvoj i drugoj dozi, izdata od strane državne, medicinske institucije koja treba da sadrži QR kôd", kaže Arsenijević.

Na osnovu odluke egipatskih nadležnih organa dozvoljen je ulazak u Egipat putnicima sa potvrdom o kompletnoj vakcinaciji protiv koronavirusa iz zemalja koje nisu pogođene mutiranim sojevima korone direktno ili indirektno tokom prethodnih 14 dana.

Na listi zemalja koje su pogođene mutiranim sojevima su: Indija, Bangladeš, Pakistan, Butan, Mjanmar, Nepal, Šri Lanka, Vijetnam, Brazil i Latinska Amerika.

Potvrda o kompletnoj vakcinaciji (prva i duga doza) izdata od državne medicinske institucije treba da sadrži QR kôd.

Uslov je i da je prošlo četrnaest dana od kompletne imunizacije , pri čemu se priznaju vakcine koje je odobrila Svetska zdravstvena organizacija, (Fajzer,ova Astrazenekina, Modernina, Sinofarmova, Sinovakova ili vakcina Sputnjik), ili da je prošlo 14 dana nakon prijema prve doze vakcine kompanije Džonson i Džonson.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.