Izvor: B92/Jana Vujaèiæ

Agencija "Mouzenidis Travel Services doo" iz Beograda reagovala je danas na vest koja je odjeknula u petak da su masovno otkazani aranžmani našim turistima.

Putnike iz Srbije zabrinulo je da će im propasti dugoočekivano letovanje. Kako je objavljeno u petak, otkazani su aranžmani u terminima između 18. i 26. juna, uz obrazloženje agencije da zamenske vaučere građani mogu iskoristiti u periodu od 1. septembra ili na leto sledeće godine.

Dakle, putnici, koji su odavno uplatili svoje aranžmane preko ove agencije, vest da od putovanja neće biti ništa dobili su pred sam polazak.

Agencija "Mouzenidis Travel Services doo" iz Beograda u odgovoru na imejl za B92.net upit ističe da je pre svega za nastali problem odgovorna agencija "Mouzenidis Travel S.A." iz Soluna, te da su iako sličnog naziva ove dve firme u celosti dva odvojena privredna subjekta čija vlasnička struktura nema nikakve povezanosti.

"Putem imejla od našeg inopartnera Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna, koji je stigao 16.6.2021. u 19.07 sati dostavljeno nam je obaveštenje da se otkazuju svi turistički aranžmani u periodu od 18.6. do 26.6.2021. godine", navode iz "Mouzenidis Travel Serbia" za B92.net.

Prema prvim najavama pokušaja odgovorne agencija iz Soluna pronađe kompromisno rešenje - ovo leto i i uzeti godišnji odmori putnicima su propali.

"Putnici koji su uplatili druge hotele (prim.nov. ne navodi se tačno koje), Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna je ponudio alternativu da budu smešteni u periodu posle 1. septembra ili u letnjoj sezoni 2022", navode iz srpskog Mouzenidisa.

Prema najavama "Mouzenidis Travel Serbia" neće se zadovoljiti ovim ponuđenim rešenjem, već će preduzeti sledeće korake:

"Radnje koje ćemo preduzeti sa inopartnerom Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna su sledeće:

* Podneti prijavu nadležnoj turističkoj inspekciji,

* Angažovati specijalizovanu advokatsku kancelariju za ovu vrstu sporova, radi podnošenja tužbe radi naknade štete protiv Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna,

* Zajedno sa ostalim oštećenim turističkim agencijama iz Republike Srbije podneti zahtev nadležnom Ministarstvu trgovine, turizma, telekomunikcija za pružanje potrebne pomoći radi rešavanja novonastale situacije imajući u vidu da je agencija Mouzenidis Travel Services doo, nije jedina turistička agencija koja je pretrpela štetu zbog insolventnosti inostranog partnera Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna", nabrajaju iz "Mouzenidis Travel Serbia".

Kancelarija Mouzenidis Travel Services doo iz Beograda ponovo počinje sa radom u ponedeljak 21.06.2021. Pozivaju sve svoje klijente da se jave radi rešavanja novonastale situacije.

"Smatramo da je važno istaći činjenicu da je agencija Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna, turistička agencija sa dugom tradicijom, sa kojom smo mi i druge turističke agencije iz Republike Srbje poslovale sa velikim uspehom, kao i da je ovo prvi problem takve vrste. Iskreno se nadamo da će isti biti rešen mirnim putem i da
će agencija Mouzenidis Travel S. A. iz Soluna nama i ostalim svojim klijentima nadoknaditi nastalu štetu, što su već učinili za jedan deo klijenata u protekla dva dana."

Agencija Mouzenidis Travel Services doo iz Beograda će svakom svom klijentu ponuditi dogovor i pokušati da pronađe obostrano prihvatljivo rešenje da im se u što kraćem roku nadoknadi šteta koju su pretrpeli.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.