Izvor: rtcg.me

Direktor Turističke organizacije (TO) Bar Emil Kukalj saopštio je da imaju razloga za optimizam, ali ne i za rekordnu turističku sezonu.

Iako je turistička sezona u Crnoj Gori krenula uzlaznom putanjom, većina ugostitelja u Baru ne očekuje rekordnu godinu.

Turisti koji borave na crnogorskom primorju su uglavnom iz regiona.

"Turisti su uglavnom iz regiona - Srbija, Bosna i Hercegovina (BiH), Albanija, Kosovo, a imamo i turista iz Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog saveza", rekao je Kukalj.

Rekordne godine zasigurno neće biti, ali očekuju određeni turistički promet.

"Naša očekivanja za ovu sezonu je da će svakako biti bolja od prethodne, a lošija od 2019. Na nivou godine očekujemo oko 50 odsto ukupnog turističkog prometa koji je bio u 2019. godini. Nažalost, očekujemo i nešto niže prihode, ali sve u svemu svesni smo da su se, bar što se tiče prve polovine godine, naše prognoze manje-više i ostvarile", kazao je Kukalj.

Kada je u pitanju cenovna politika, ugostitelji su, kako je kazao, prilagodili cene trenutnim uslovima na tržištu.

"Veliki broj ugostitelja je korigovao cene i spustio ih u odnosu na 2019. godinu. Naša preporuka je uvek bila da cene ostanu na nivou od prošle godine i da se ponudi kvalitet više, jer je u turizmu jako teško vratiti se na prethodni period i vratiti cene na nivo kakve su bile pre korone”, kazao je Kukalj.

Menadžerka hotela Adrija u Šušnju Mila Gvozdenović objasnila je da oni, takođe, imaju regionalne goste, dok se oni iz inostranstva očekuju malo kasnije.

"Trebalo je da imamo i goste iz inostranstva, ali usled kovid mera od naše i njihovih država, došlo je do pomeranja. Ono što je pozitivno za nas, nije došlo i do otkaza", rekla je Mila Gvozdenović.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.