Izvor: RTCG

Sezona je za mnoge hotelijere počela prvomajskim praznicima. Rezervacije stižu u poslednjem trenutku, pa se sa umerenim optimizmom očekuje špic sezone.

Kako su hotelijeri rekli crnogorskom listu Pobjedi, ohrabruje ih činjenica da je otvoren veliki broj avio-linija koje Crnu Goru povezuju sa Luksemburgom, baltičkim zemaljama, Izraelom i Kazahstanom. U post-sezoni, očekuju i britanske turiste i Ruse.

Direktor prodaje i marketinga u rizortu "One&Only Portonovi" Tomislav Hrala, kazao je Pobjedi da su optimistični po pitanju predstojeće sezone, budući da je i maj premašio njihova prethodna očekivanja.

"Svakako da će sezona zavisiti od dostupnosti letova, ali već vidimo da se polako vraća povezanost sa različitim destinacijama, a pritom ljudi pokazuju ogromnu želju za putovanjem nakon više od godinu dana zatvorenosti i izolacije izazvane pandemijom", kazao je Hrala dodajući da ih ohrabruje i poboljšanje epidemiološke situacije u Crnoj Gori i stepen vakcinacije stanovništva.

Da turistička sezona u Crnoj Gori ide u dobrom smeru, o tome svedoči i činjenica da su ugostitelji već počeli da zapošljavaju dodatnu radnu snagu.

"Vrlo smo zadovoljni najavama, te već radimo na zapošljavanju dodatne radne snage kako bismo spremno dočekali goste tokom letnjih meseci. Očekujemo da će rast broja gostiju pratiti dolazak toplijih dana i početak leta, jer i kroz medije i od strane partnera vidimo veliko interesovanje za Crnu Goru kao novu evropsku rivijeru", naglašava Hrala.

Što se tiče Ade Bojane, ovde trenutno boravi 30-ak gostiju, a polako pristižu i kamperi. Shodno ovome, ugostitelji se nadaju zadovoljavajućoj poseti tokom juna.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.