Foto:EPA/ ANTONIO BAT
Foto:EPA/ ANTONIO BAT

Hrvati napravili interaktivnu kartu – proverite pre putovanja

Podeli

Veliki interes stranih turista izazvala je interaktivna karta Hrvatske "croatiacovid19.info", koja pokazuje epidemiološko stanje po gradovima i ostrvima ona se svakodnevno ažurira.

Zanimljivo je i da karta, koju je napravila Hrvatska turistička zajednica (HTZ), pokazuje Hrvatsku po NUTS 3 statističkim regijama, tj. po gradovima, što je tačniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Evropskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti, koji Hrvatsku deli na četiri NUTS 2 statističke regije.

Još jedna zemlja se otvorila za građane Srbije

Poslednjih nedelju dana je sve više zainteresovanih za sajt

Prikaz Hrvatske po gradovima već je prihvatio nemački Institut "Robert Koch", što je jako važno za uspeh turističke sezone, motivisanje turističkih radnika i stanovništva gradova na odgovorno ponašanje i ukazivanje na činjenicu da ako se dogodi eventualan incident na jednoj destinaciji, on ne utiče na sigurnost u drugoj.

Kartu je, prema podacima HTZ-a, od njenog uvođenja posetilo gotovo milion korisnika, a u zadnjih 7 dana najviše iz Nemačke (36.8%), Holandije (14.6%), Hrvatske (13,7%), Austrije (8,06%), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i UK.

Kako se saznaje, HTZ je ovu kartu predstavila prošle sezone, ali su je sada ažurirali sa gradovima i ostrvima. Tako turisti u svakom trenutku mogu da vide u kom hrvatskom gradu i na kom hrvatskom ostrvu ima zaraženih koronavirusom.

Evropski parlament podržao: "Da" za kovid-pasoše

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2159 idi na stranu