Izvor: B92, Prva TV

Nakon pandemije koronavirusa, sve je više ljudi koji žele da borave u prirodi. Takozvani povratak čoveka u prirodu, nosi sa sobom i opšta pravila ponašanja u okolini, kako prema sebi tako i prema životinjama.

U okolini NIša u prirodi, lepo vreme je pogodno za izletnike i one ljude koji se bave planinarenjem, a kako se treba odnositi prema životinjama da ne bi došlo do ugrožavanja bezbednosti a i kako se opremiti za boravak, objasnio je Branko Jović iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

"Kada odemo u prirodu treba da vodimo računa da ponašanjem ne ugrozimo sebe i prirodu, moram da kažem da pravi ljubitelji i poštovaoci prirode znaju kako da vode računa o prirodi, ali ima i onih koji u prirodu dođu da iskale svoj bes, boravak u prirodi podrazumeva da treba prilagoditi način odevanja i ponašanja uslovima u kojima se boravi" rekao je Jović za "Jutro".

A to kako treba da se ponašamo ako naletimo na zmiju i šta je vrlo važno da se ponese kada idemo u prirodu, pogledajte u videu:

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.