Izvor: B92

Granični prelaz Evzoni zvanično je otvoren za sve putnike, javlja TV "Prva". Ovu odluku kasnije je potvrdio i ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

Reporter Bratislav Ilić rekao je da nema gužve. Naveo je da je bilo pedesetak automobila koji su čekali da se otvore granice, ali čim su Grci otvorili granicu, svi su brzo prešli. Dodaje da takođe nasumično izvode putnike kako bi se testirali.

Svi koji kreću ka Grčkoj i koji žele da pređu preko Severne Makedonije moraju da imaju ili potvrdu o vakcinaciji, ili zeleni karton o vakcinaciji ili PCR test koji nije stariji od 72 sata. Ono što je obavezno potrebno za prelazak granice je popunjen PLF obrazac koji se preuzima sa sajta Ministarstva turizma Grčke.

"Morate precizno da popunite sve podatke", navodi reporter Televizije "Prva".

Ne važe pravila da je zabranjeno kretanje osim na destinaciji koju ste naveli. Možete ići svuda, ali morate da poštujete sve mere koje je grčka vlada propisala, objašnjava Ilić sa graničnog prelaza Evzoni ka Grčkoj.

Navodi da na plažama ne treba da se nose maske, ali na otvorenom, u kafićima i restoranima morate da nosite maske.

Ovu odluku potvrdio je i ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević. On je objavio na Tviteru da je za državljane Srbije, zvaničnom odlukom grčke vlade, otvoren i granični prelaz Evzoni. Ambasador Spasojević objavio je da je odluka grčke vlade o otvaranju prelaza Evzoni za srpske državljane objavljena u Službenom listu Grčke.

"'Evzoni će biti otvoren svakodnevno, od 07.00 do 23.00, dok će granični prelaz Promahonas biti otvoren 24 časa dnevno", napisao je Spasojević na Tviteru.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.