Izvor: B92

Holandska avio-kompanija KLM danas je, posle 30 godina pauze, uspostavila direktne letove između Beograda i Amsterdama.

Ova avio.kompanija je imala u planu godinama povratak direktnih letova, a naglasili su da je sada pravi trenutak jer su prepoznali Srbiju kao ekonomski jaku.

Foto: B92

Mnogo naših državljana živi i radi u svetu te najviše očekuju putnike koji presedaju. Prema trenutnom rasporedu letenja, putnici će imati zgodno vreme presedanja za evropske gradove kao što su Madrid, Dablin i Edinburg.

U početku će avioni KLM-a povezivati Beograd i Amsterdam tri puta nedeljno, a od 11. juna broj letova će biti povećan na jedan dnevno.

Foto: B92

"Veoma sam srećan što, uprkos situaciji, danas otvaramo novu avio-liniju iz Beograda.Ona pokazuje poverenje koje KLM ima u srpsko tržište. Poznato je da se sektori avijacije i turizma danas bore s izazovima bez presedana, koje je pred sve nas stavila pandemija. I zemaljsko i letačko osoblje KLM-a se trudi da putnicima obezbedi najviši nivo sigurnosti, kako putne, tako i zdravstvene. Kako bi letovi bili ugodni i bezbrižni, KLM je usvojio set mera kako onih koje se tiču higijene, tako i onih koje se odnose na rezervacije i refundacije karata", rekao je Tajs Komen, generalni direktor grupe Air France - KLM za Alpe, Balkan i Centralnu Evropu

KLM poziva putnike da se pridruže Flying Blue, programu za česte putnike

Flying Blue, program za česte putnike Air France - KLM grupe, ima 15 miliona članova širom sveta, 39 partnera među aviokompanijama, kao i još 100 drugih partnera. Što više članovi ovog programa lete, njihova lojalnost je više nagrađena.

Sa karticom putnici mogu da koriste brojne usluge koje su pre svega namenjene tome da im učine putovanja udobnijim i lepšim.

Više od jednog veka, KLM je pionir u avio-industriji i najstarija je avio-kompanija koja i dalje leti pod svojim originalnim imenom. Osnovne vrednosti u odnosu na koje KLM postavlja svoje ciljeve su izuzetna usluga, inovacije, efikasnost, pouzdanost, , moderna flota i proizvodi najvišeg kvaliteta.

Ova kompanija je takođe poznata po svojoj težnji da postavi nove standarde, predvodi promene u avio-industriji i pomogne kreiranju održivijeg poslovanja u budućnosti.

Foto: B92

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što danas prisustvujem ovako velikom događaju, obnavljanju letova za Beograd holandske nacionalne avio-kompanije KLM, nakon više od trideset godina. Od danas kompanija KLM će, pored srpske nacionalne avio-kompanije, tri puta nedeljno povezivati najveće gradove Srbije i Holandije, dok će od sredine juna ova dva grada biti povezana svakodnevnim letovima, avionima kapaciteta 100 putnika. Verujem da će avio-kompanija KLM, kao i druge avio-kompanije, biti zadovoljna efikasnošću i kvalitetom usluga koje pružamo", kazao je Miodrag Mirković, izvršni direktor za komercijalne poslove kompanije Belgrade Airport.

Foto: B92

Istorijskom obnavljanju letova je prisustvovao i holandski ambasador Jost Rejntjes.

KLM je 7. oktobra 2019. godine proslavio svoj 100. rođendan.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.