Izvor: Travel magazine

Nakon više nego uspešne vakcinacije većine građana, Izrael je doneo odluku da od kraja maja otvori svoje granice za grupne turističke posete. Naravno, uslov je da svaki putnik unutar grupe ima potvrdu o duploj dozi vakcine protiv koronavirusa, piše Travel magazine.

Individualna putovanja u Izrael tek od jula meseca

Izrael će u početku biti otvoren za ograničeni broj grupnih poseta krajem maja, pre nego što će mesec dana kasnije dozvoliti ulazak neograničenom broju grupa. Tek od jula biće dozvoljen individualni ulaz na teritoriju Izraela.

Sa ciljem privlačenja što većeg broja turista, Izrael je započeo jaku turističku kampanju širom sveta. Kampanja uključuje promociju međunarodnih događaja, poput predstojeće Parade ponosa u Tel Avivu.

Prva velika turistička reklama Izraela pojaviće se u Dubaiju, na engleskom i arapskom jeziku, što predstavlja prekretnicu. Ovo je, naime, prvi put da je izraelska vlada pokrenula takvu kampanju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dodatni bilbordi biće postavljeni na njujorškom Tajms Skveru i londonskom Pikadilj Cirkusu, svaki sa drugačijim dizajnom, ali svi sa zajedničkom porukom: "rezervišite let za Izrael".

Foto: Shutterstock/S-F

Od Juna u Španiju

Za razliku od Izraela, koji će prve turiste videti već krajem maja, Španija će biti spremna da ponovo dočeka turiste od juna. Naravno, vremenski okvir zavisi od sistema kovid pasoša, koji bi do tada trebalo da profunkcioniše, rekao je Fernando Valdes Verelst, ministar turizma u Vladi Španije.

Španija će početi sa testiranjem digitalnog sertifikata sledećeg meseca na svojim aerodromima, kod španskih državljana koji se vraćaju u zemlju.

Za sada je tek oko 10% španskih državljana primilo obe doze vakcine protiv koronavirusa. Očekuje se da će 70% biti potpuno revakcinisano do kraja leta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.