Izvor: B92

Nakon dužeg perioda praznih primorskih gradova, praznici su popunili crnogorske hotele, a ugostitelji su više nego zadovoljni. Kako su kazali dnevnom listu "Pobjeda", poslužilo ih je lepo vreme, pa su i domaći gosti u velikom broju posetili lokale i hotele.

Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 6.000 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva. Prema grubim procenama, hoteli su popunjeni i do 60 odsto, dok su lokali znatno više puniji.

Ivana Rebić iz lokalne turističke organizacije kazala da je 4.500 smešteno u budvanskim hotelima, dok je 1.500 u privatnom smeštaju.

"Najviše gostiju je pristiglo iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske, Ukrajine i Rusije", rekla je Rebić.

Kako je Pobjedi kazao vlasnik jednog budvanskog lokala Luka Vučković, zadovoljni su posetom gostiju ovog 1. maja.

"Gosti su pretežno iz Srbije, ima Rusa, ima nešto iz Albanije. Prezadovoljni smo sa ovim kako smo ih dočekali. Vrijeme nam je prelijepo, popunjeni smo svi od jutra do mraka. Svi ugostiteljski objekti su popunjeni i baš imamo lijepe povratne informacije, zadovoljni su sa cijenama, uslugama i sa svim", kazao je Vučković, koji ističe da su turisti počeli dolaziti od petka i procene su da će ostati do utorka.

"Najavili su neko lijepo vrijeme tako da možemo da očekujemo posao i tokom cijelog mjeseca maja. Imamo dosta i domaćih gostiju. I hoteli su baš popunjeni, spuštili su cijene i to nam je dosta pomoglo jer je dosta ljudi došlo zbog toga i upravo smo iznad svih očekivanja. Prezadovoljni smo. Hoteli koji su se otvorili popunjeni su i preko 60 odsto", poručuje Vučković.

Portparolka HG Budvanska rivijera Jelena Kaluđerović kazala je Pobjedi da su u ovoj kompaniji zadovoljni posetom gostiju za praznike i posećenošću hotela Palas u Petrovcu.

"Gosti su pretežno iz Crne Gore i to uglavnom naši stalni gosti", kazala je Jelena Kaluđerović.

Foto: Shutterstock/Kirk Fisher

Ulcinj posetilo do 10.000 turista sa Kosova i Severne Makedonije

Gzim Hajdinaga, direktor Turističke organizacije Ulcinj, kazao je Pobjedi da je ovaj grad, svakako, oživeo.

"Grad je pun za praznike. Presjek koji imam sa granice Sukobin kaže da od 31. aprila do 2. maja je prešlo 9.700 turista iz Kosova i Sjeverne Makedonije. Imali smo i sreće nije bilo neko naj vrijeme, ali nije bilo kiše, tako da je i to razlog što su krenuli i ovako mogu malo da šetaju kroz grad i da sjednu na terese lokala", istakao je Hajdinaga.

Vlasnik jednog hotela u Ulcinju Hasan Karamanaga potvrdio je da je bila dobra posećenost grada.

"Nekako je grad živnuo", kazao je Karamanaga, ali dodaje da će za dva dana opet ostati bez gostiju.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.