Foto: Depositphotos /  Mircea Moira
Foto: Depositphotos / Mircea Moira

Od petka vakcinisani građani Srbije mogu u još jednu zemlju bez PCR testa i karantina

Podeli

Građani Srbije koji su vakcinisani moći će od sutra da uđu u Mađarsku bez PCR testa i obaveznog karantina, a isto će važiti i za vakcinisane građane Mađarske koji dolaze u Srbiju, najavio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Pročitajte još:

Iz Crne Gore poručuju: "Granice za turiste će ove godine biti otvorene "

Kuda za praznike: Pandemija donela velike promene VIDEO

Prvomajski beg Srba na planine: Jedna planina bukirana za predstojeće praznike FOTO

Taj dogovor danas su postigli Selaković i njegov mađarski kolega, ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Peter Sijarto.

"Danas sam imao priliku telefonom da razgovaram sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom i da tim putem usaglasimo sporazum između dve države koji će, koliko sutra, stupiti na snagu, a kojim Mađarska i Srbija prihvataju i priznaju sve sertifikate o vakcinaciji naših građana, bez obzira na tip vakcine kojim su vakcinisani", objasnio je Selaković za Tanjug.

Kako je istakao, sporazum građanima Srbije omogućava da idu u Mađarsku, a građanima Mađarske da dolaze u Srbiju, bez prethodno obavljenog PCR testiranja ili obaveze karantina.

Takođe, građani Srbije koji su vakcinisani moći će u Mađarskoj da koriste usluge koje su ograničene vakcinacijom.

"Od sutra, 30. aprila, taj sporazum će stupiti na snagu i građani dve države, koji su vakcinisani u skladu sa našim i mađarskim propisima, moći će slobodno da se kreću - iz Srbije u Mađarsku, i iz Mađarske u Srbiju", zaključio je Selaković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2695 idi na stranu