Izvor: B92, Prva TV

Mnogi u Evropi, a posebno u Srbiji, zadovoljni su jer je Grčka otvorila svoje granice za turiste od juče ujutru u 8 sati. Naši građani mogu da idu na odmor u Grčku avionom ili kolima. Ako putujete na četiri točka, prelaz granice za sada je moguć samo preko Bugarske. Reporter TV Prve Bratislav Ilić proveo je dan na grčko-bugarskoj granici, a trenutno se nalazi u Paraliji.

Najzad je Grčku obasjalo sunce. Juče je bilo dosta kiše, a Ilić kaže da ih je uhvatilo i nevreme. Trenutno se ekipa TV prve nalazi u Paraliji gde su pokušavali da vide kako teče probno otvaranje Grčke, ali i kakvu sezonu Grci očekuju.
Tokom sezone i do milion i po ljudi prođe ovom regijom, a prošle godine nisu imali ni 15 odsto od toga.

"Juče kada smo mi došli Paralija je izgledala sablasno, sve je zatvoreno i nigde ne možete da nađete sagovornike. Stvarno ova regija od Paralije pa do Leptokarije je prošle godine bukvalno propala, što se finansija tiče", kazao je Ilić.

Grci testiraju svakoga: "Pustili su nas, a onda je počela komplikacija" VIDEO

Srpskih turista kako je istakao uopšte nema, a ispred radnji se vide samo neplaćeni računi. Cene su kako je istakao ostale iste.

"Giros je 2,5 evra, cene povrća i voća su iste kao kod nas", kazao je on. Gužve se očekuju tek za 1. maj.

Pogledajte video-materijal:

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.