Izvor: B92, Prva TV

Još nije poznato da li će Srbi moći da idu u Grčku po dogovorenim uslovima, jer je Grčka još zatvorena, ali interesovanje domaćih turista ne jenjava.

"Nemam konkretan odgovor, do kraja nedelje ćemo znati kada ćemo moći u Grčku, jer je još u lokdaunu. Nadamo se da će od petka moći preko Bugarske uz PCR test, a od 14. 15 maja uz potvrdu o vakcinaciji kao što smo i dogovarali", rekao je za Televiziju Prva Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

Kako kaže, još uvek mu se najveći broj građana javlja za zamenska putovanja i da ima nešto malo novih uplata.

Predsednik JS Dragan Marković Plama trenutno je u Egiptu, gde je odveo delegaciju lekara. Pozvao je građane da idu u Grčku ili Egipat ovog leta.

"Cene u Egiptu su niske i mogu da dođu i radnici koji rade u fabrikama i čije su plate mnogo manje."

Prema njegovim rečima, srpski lekari sutra obilaze bolnice da vide kako se njihove kolege u Egiptu bore sa koronom.

"Sa gospodinom Amorom, generalom Crvenog mora, sam razgovarao o dolasku velike delegacije u Srbiju."

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, kaže da je ova godina neizvesna, kao i prethodna, ali da to ne znači da se ne pripremaju. Pozvavši se na jedno evropsko istraživanje, koje kaže da je čak 56 ispitanika izjavilo da će otputovati negde ovog leta, ona kaže da se nada i da postoje indicije da će se promet pokrenuti.

"Promovišemo priordu i aktivan odmor, kao i workation, odnosno poziv da oni koji rade od kuće mogu da izaberu Srbiju kao svoju kancelariju. Turisti iz Kine su ponovo zainteresovani da dođu, ali da se uspostavi avio saobraćaj, da se Srbija otvori i da se ukine karantin", istakla je Marija Labović.

Seničić kaže da vakcinalni turizam još nije realan.

"Možemo eventualno da dovedemo ljude da iskoriste vakcinu, ako ostane neki višak", kaže on.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.