Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zeleno svetlo: "Planirajte, ali oprezno"

Podeli

Ministar saobraćaja Grant Šaps rekao je da stanovnici Britanije mogu da počnu da razmišljaju o rezervaciji letovanja u inostranstvu, ali da i dalje postoje rizici.

Britanska vlada je objavila detalje svog novog sistema "semafora" za putovanja u inostranstvo koji zemlje svrstava u zelenu, žutu ili crvenu kategoriju na osnovu rizika od kovida 19, prenosi Rojters.

"Prvi put ljudi mogu da počnu da razmišljaju o poseti voljenima u inostranstvu ili možda o letnjem odmoru, ali to treba da radimo veoma oprezno, jer ne želimo da vidimo povratak koronavirusa u našoj zemlji“, izjavio je Šaps za "Skaj njuz“.

Britanija će početkom narednog meseca doneti odluku da li će dozvoliti međunarodna putovanja od 17. maja i koje će zemlje biti u crvenoj, žutoj ili zelenoj kategoriji u sistemu "semafora", koji se zasniva na rizicima od kovida 19.

Broj slučajeva kovid 19 u Britaniji znatno je opao, a vladin prioritet je da izbegne narušavanje takvog uspeha uvozom sojeva virusa iz inostranstva koji su otporni na vakcine, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2015 idi na stranu