Izvor: B92, Jovana Jovanoviæ

Ministarka turizma Tatjana Matić je u razgovoru za B92.net kazala da će odlasci na putovanja zavisti od aktuelne epidemiološke situacije.

"Kada se bude stabilizovala epidemiološka situacija, apsolutno će biti bezbedan prelaz preko granice uz poštovanje svih procedura, kao i protokola, koji se odnose na priznavanje sertifikata o vakcinaciji i kada, naravno, budu usvojeni i propisani od strane drugih zemalja", zaključuje ministarka Matić.

U razgovoru za B92.net ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da se pregovara sa drugim državama o definisanju pravila za putovanja, ali da će sve zavisiti od epidemiološke situacije i u drugim državama.

"Razgovarali smo sa grčkim ministrom koji će u ponedeljak doći u Srbiju, takođe, i sa Kiprom, kao i Izraelom. Isto tako, tu je i Turska koja je za naše građane veoma atraktivna destinacija", navodi.

U razgovoru za naš portal ona je potvrdila da će protokola svakako biti.

Sa kojom vakcinom ćete na put?

"Uspostaviće se određeni protokoli, moći će da se pređe granica, a pre svega ljudi koji su se vakcinisali, njima će biti najlakše da pređu granicu", dodaje.

"Moram da napomenem da, bez obzira na sve protokole koje ćemo potpisati, ako epidemiološka situacija u trenutku kada sezona treba da se otvori ne bude dobra, neće moći da se putuje. To ne važi samo za Republiku Srbiju, to nam kažu kolege i iz drugih država. Dakle, sve zavisi od epidemiološke situacije kako kod nas, tako i u drugim zemljama", objašnjava ministarka Matić

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.