Izvor: B92

Ljudi iz inostranstva koji žele da dođu u Srbiju za vreme katoličkog Uskrsa, koji se obeležava 4. aprila, trebalo bi da znaju da će za ulazak u zemlju važiti određene mere.

Za sada je izvesno da će svi koji žele da uđu u Srbiju morati da imaju PCR test a na granici bi, isto tako, trebalo da budu testirani. Još se, međutim, ne zna koje će mere tačno važiti, jer bi tek sledeće nedelje sve trebalo da se precizira.

"Predložili smo, i o tome ćemo razgovarati na sledećoj sednici, da svi koji dolaze u našu zemlju pored negativnog PCR testa koji već imaju kod sebe, obave još jedan test na granici, sa brzim testovima, i to je lako. Dakle, o tome ćemo tek razgovarati, jer katolički Uskrs je 4. aprila i malo pre toga mnogi će krenuti u Srbiju da iskoriste odmor. Ono što zabrinjava je jer mnogi to koriste kao slobodu da se opuste u domovini, umesto da se ponašaju kao što se ponašaju u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj. Na granici će svakako biti testirani, ali je neophodno da se ponašaju odgovorno", rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović za "Blic".

Kada su u pitanju vakcinisani građani, o tome bi, takođe, trebalo naknadno da se razgovara, jer se postavlja pitanje koliko je vremena prošlo od primanja druge doze vakcine.

Podsetimo, nedavno je premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da se planira povećanje kapaciteta testiranja na graničnim prelazima, odnosno da će se testiranje "udesetostručiti".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.