Izvor: index.hr

Većina Nemaca želi da se uvedu kovid-pasoši koje bi vakcinisanim osobama omogućile posetu pozorištima, teretanama, sportskim događanjima ili olakšale potencijalna putovanja.

Po podacima ankete koju je za agenciju "dpa" sprovela firma "YouGov", za uvođenje takvog "zelenog pasoša" odmah, po uzoru na Izrael, izjasnilo se 16 posto ispitanika.

Najveći procenat Nemaca, njih 44 posto, je za uvođenje kovid-pasoša, ali smatra da bi trebalo da se sačeka i dok se svim nemačkim državljanima ne ponudi vakcina, što bi, prema trenutnim planovima, trebalo da se realizuje do 21. septembra.

35 posto učesnika ankete protivi se uvođenju pasoša koji bi vakcinisanim osobama dao prednost u odnosu na nevakcinisane.

Podaci se temelje na Internet anketi firme "YouGov Deutschland", u kojoj je, od 24. do 26. februara učestvovalo 2030 ispitanika, a rezultati se odnose na nemačku populaciju starosti od 18 i više godina.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.