Izvor: travelmagazine.rs

Putnici koji lete avionima erbas 350 ove avio-kompanije uskoro će imati mogućnost da pristupe nagrađivanom sistemu zabave na letu Oryx One putem svojih ličnih elektronskih uređaja, umanjujući rizik od kovida 19.

Nagrađivana avio-kompanija takođe će postati prva avio-kompanija u Evropi, na Bliskom istoku i u Severnoj Africi koja će putnicima ponuditi mogućnost da svoje lične blutut slušalice uparuju sa IFE sistemom u naslonu sedišta u svim kabinama aviona boing 787.

Takođe, Katar ervwjz je prva avio-kompanija na svetu koja je nedavno dobila bezbednosnu ocenu za zaštitu od kovida 19 sa 5 zvezdica od kompanije Skajtraks zbog svojih mera predostrožnosti protiv virusa Sars-CoV-2.

Avio-kompanija Katar ervejz će uskoro postati prva avio-kompanija na svetu koja će putnicima ponuditi 100% tehnologiju bez dodira za svoj nagrađivani sistem zabave na letu. Ova tehnologija će biti uvedena na avionima A350 prvenstveno kao deo najnovijih bezbednosnih mera kompanije protiv virusa kovida 19.

Tehnologija bez dodira, u partnerstvu sa Thales AVANT IFE sistemom, omogućiće putnicima A350 da uparuju svoje lične elektronske uređaje (PED) sa svojim IFE ekranom u naslonu sedišta povezivanjem na Wi-Fi ‘Oryxcomms’ i jednostavnim skeniranjem QR koda prikazanog na ekranu. Tako će putnici moći da koriste svoje uređaje za navigaciju i uživanje u više od 4.000 ponuđenih opcija kroz nagrađivani sistem avio-kompanije, smanjujući na taj način često dodirivanje površine ekrana u samom avionu.

Tehnologija "bez dodira" i najviši standardi bezbednosti i higijene

Izvršni direktor Katar ervejz grupe Akbar al Baker izjavio je:

"Kao lider u industriji u borbi protiv koronavirusa i kao prva globalna avio-kompanija koja je nedavno postigla ocenu od 5 zvezdica u željenom rejtingu bezbednosti kompanije Skajtraks, Katar ejvejz je posvećen obezbeđivanju najviših standarda bezbednosti i higijene u svim avionima u svakom trenutku."

Foto: deposit/modfos

"Uvođenje najsavremenije Zero-Touch tehnologije i omogućavanje putnicima da koriste svoje lične Bluetooth slušalice na letu važan je korak u podizanju naših ionako rigoroznih i strogih mera predostrožnosti protiv virusa na viši nivo, smanjujući putnicima dodirivanje površine i na taj način sprečavanje mogućeg širenja zaraze na letu.
Nadamo se da će ova tehnologija pružiti još više sigurnosti u vazdušnom saobraćaju, a da će putnicima na letu pružiti povećano samopouzdanje da uživaju u najnaprednijem doživljaju dostupnom na nebu."

Katar ervejz je nedavno postao prva avio-kompanija na svetu koja je dobila kovid 19 bezbednosnu ocenu sa 5 zvezdica izdatu od strane međunarodne organizacije za rejting vazdušnog saobraćaja Skajtraks. Ovo je usledilo nakon nedavnog uspeha Međunarodnog aerodroma HIA kao prvog aerodromu na Bliskom istoku i Aziji kojem je Skajtraks takođe dodelio bezbednosnu ocenu za sprečavanje kovida 19 sa 5 zvezdica. Ova priznanja pružaju putnicima širom sveta sigurnost da su zdravstveni i bezbednosni standardi avio-kompanije podložni najvišim mogućim standardima profesionalne, nezavisne kontrole i procene. Za detalje svih mera koje se sprovode na letu i u okviru aerodroma HIA, može se posetiti qatarairways.com/safety.

Nacionalni prevoznik države Katar nastavlja da obnavlja svoju mrežu koja trenutno ima preko 130 destinacija. Sa dodavanjem više frekvencija do ključnih destinacija, Katar ervejz nudi putnicima besprekornu povezanost, olakšavajući im da promene datum putovanja ili destinaciju ukoliko se javi potreba za tim.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.