Izvor: B92

Velik interes Slovenaca za turistička putovanja nakon dugotrajnog zatvaranja potvrdio je prvi čarter let kojim je jutros na Tenerife na sedmodnevni odmor u Španiji otputovalo 180 putnika u organizaciji nekoliko agencija.

Za slobodna mesta u avionu prevoznika Trejd era interesovanje je bilo veliko i rasprodata su u roku od nekoliko dana, nakon poboljšanja epidemiološke situacije u državi, ali i boljih vremenskih prilika te predstojećih praznika.

Turističke agencije zato planiraju još nekoliko čarter letova za udaljene egzotične destinacije, a već nude i paket aranžmane na tradicionalnim, klasičnim turističkim odredištima Slovenaca, među kojima je Hrvatska u samom vrhu, prenela je Hina.

"Očito je da ljudi žele da putuju, a putovanja organizujemo uz sve bezbednosne protokole koje treba u celosti primeniti", navode u Kompasu, jednoj od agencija koje su organizovale let na Tenerife.

"Planiramo dugoročno, a bezbednost i zdravlje putnika uvek su nam na prvom mestu", dodaje Kompas.

Upravnik ljubljanske vazdušne luke Fraport Slovenija kaže da tokom preostale zimske sezone nakon prvog čartera imaju u planu njih još nekoliko.

Ujedinjeni Arapski Emirati, Dubai, Sejšeli, Maldivi, Zanzibar, karipska ostrva, Meksiko, neke su od zimskih destinacija za koje vlada prilično interesovanje, ali i Sarajevo zbog skijanja na Jahorini, no najpopularnije prolećne i letnje destinacije ostaju Sredozemlje, posebno hrvatska obala.

Turisti koji su otputovali na Tenerife morali su zbog španskih vlasti da pokažu negativan PCR test na korona virus, a moraće i da se testiraju na aerodromu nakon povratka, osim ako nisu preležali kovid-19 ili su već vakcinisani protiv te zarazne bolesti.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.