Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Konačno, i Kopaonik je dobio gondolu: Brzeće gotovo dve decenije čekalo na to VIDEO

Podeli

Uz Staru planinu i Zlatibor, i Kopaonik dobija gondolu. Od potkopaoničkog naselja Brzeće do vrha Kopaonika skijaši više neće morati da idu automobilima ili autobusima.

Pročitajte još:

Gde na skijanje u Srbiji? Kopaonik - kompletan vodič kroz cene FOTO

U izgradnju gondole Vlada Srbije je uložila 27 miliona evra. Radovi su počeli u junu prošle godine. Dužina trase nove gondole je 3.741 metar i savladava visinsku razliku od 843 metra. Gondola ima 74 kabine sa po 10 mesta, a kapacitet joj je 1.600 osoba na sat, ali je projektovana tako da je moguće povećati broj kabina na 111 i broj prevezenih putnika na 2.400 po satu.

Uz važeću ski-kartu vožnja gondolom biće besplatna, a za ostale koji budu želeli da se provozaju da bi uživali u pogledu na najpoznatiji domaći zimski centar, pojedinačna karta je 1.000 dinara za odrasle, 600 dinara za decu i 800 diinara za seniore.

Za svega 12 do 15 minuta skijaši će moći iz podnožja Kopaonika iz Brzeća da stignu do vrha Kopanika. Četiri godine su bili bez žice koja je nekada postojala od Brzeća do vrha Kopaonika. Više od dve decenije meštani Brzeća maštaju da dobiju gondolu.

Ljubo Cvetković, hotelijer iz Brzeća, kaže da je srećan zbog gondole kao i, kako kaže, mnogi meštani Brzeća.

"Ljudi su imali strahovito velike muke da dođu do gore. Ovo sada je sasvim druga priča, i ovo je nešto što smo dosanjali posle punih 20 godina", naveo je on za TV Prva.

Pogledajte više u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1719 idi na stranu