Foto: Nikolaos Tamvakis / Shutterstock
Foto: Nikolaos Tamvakis / Shutterstock

Ministarka turizma: U Grčku sa negativnim testom

Podeli

Ministarka turizma Tatjana Matić i ministar Republike Grčke za turizam Haris Teokaris dogovorili su na današnjem onlajn sastanku potpisivanje zajedničkog Memorandum o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije kovida 19, koji će definisati uslove ulaska putnika iz Srbije u Grčku, odnosno iz Grčke u Srbiju, u periodu od 1. maja do 1. oktobra 2021. godine.

Ministarka Matić je tim povodom saopštila da je dogovoreno da će Memorandum predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji.

"Na taj način biće omogućen ulazak građanima obe zemlje koji su vakcinisani, dok će za građane koji nisu vakcinisani biti obavezan PCR ili antigenski test. Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi", objasnila je ministarka.

Stevanović objašnjava sa kojom vakcinom možemo da putujemo

Ona je napomenula i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a koji su sklopili ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31.12.2021. godine.

"Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke", poručila je Matićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1720 idi na stranu