Izvor: Tanjug

Ministarka trgovine, turizma i telekomibnikacija Srbije Tatjana Matić očekuje da će zdravstvene potvrde s kojima će moći da se putuje u druge zemlje biti lako dostupne turistima.

"Zalaganja svih međunarodnih organizacija koje se bave turizmom će ići u tom pravcu da taj dokument koji bude donet bude primenljiv za sve zemlje, bude lako dostupan, i da može na jednostavan način da se koristi kao dokaz da ste ili preležali, ili da nemate virus, ili da ste vakcinisani", izjavila je Matićeva sinoć za RTS.

MInistarka turizma nema dileme u vezi s tim da će roditeljima biti omogućeno da na turistička putovanja vode i svoju maloletnu decu, iako se za njih ne preporučuje vakcinacija.

"Ako i dođe do potrebe da se izdaju zdravstvene potrvrde, sigurna sam da deca neće biti izuzeta. Neće sigurno to biti kovid pasoš, nego potvrda neke druge vrste koja će svima omogućiti nesmetan prelazak granice, a deca će moći da idu sa svojim roditeljima u svakom slučaju na putovanja bez daljeg", izjavila je Matićeva.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.