Izvor: Tanjug

Premijer Belgije Aleksander de Kro kaže da će večeras na sastanku lidera EU predložiti zabranu putovanja koja nisu od suštinske važnost i to na nivou cele EU.

"Zatražiću da se nađe evropsko rešenje koje bi podrazumevalo ciljano i privremeno zaustavljanje svih neesencijalnih putovanja”, poručio je De Kro.

Aleksander de Kro kaže da je već u kontaktu sa pojednim liderima EU povodom podrške ovoj ideji.

On napominje da se ne radi o potpunom "zatvaranju granica" i da one moraju ostati otvorene za transport robe i prekograničnih radnika.

Brnabićeva o kovid-pasošu: Dva su razloga

U Belgiji se još od božićnjih praznika govori o mogućoj restrikiciji putovanja kako bi se smanjio rizik od trećeg talasa pandemije kovida 19, a posebno i u svetlu pojave novoih sojeva virusa.

Belgijske vlasti konstatuju da su se građani oglušili o preporuke države da se ne putuje tokom praznika i da je preko 160.000 Belgijanaca prelazilo granice oko Božića i Nove godine.

Najnoviji zahtev belgjiskih zvaničnika dolazi pred prolećni raspust u Belgiji i tzv "karnevalske praznike" na zapadu Evrope.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.