Izvor: B92

Turistički gigant Skajskener preporučio je osam destinacija koje će biti hit u 2021. godini. Na vrhu liste našla su se ostrva Abrolhos na zapadu Australije.

Godina koju ispraćamo ostaće nam u sećanju kao jedna od onih u kojoj smo ostali željni putovanja. Zbog pandemije korona virusa mali je broj onih koji su otputovali van Srbije na godišnji odmor, a stroge karantinske mere desetkovale su mogućnosti i turistima iz sveta da istraže nove destinacije i uživaju u netaknutoj prirodi.

Ovaj arhipelag ne samo što je malo poznat kao jedinstveno mesto za odmor, a samim tim i nedovoljno posećen, već pruža i potpuno nov doživljaj odmora. Naime, na ostrvima ne postoji nijedan hotel, kao ni legalan kamp u kom bi turisti mogli da odsednu, ali su zato idealna za uživanje u plivanju, ronjenju, ribolovu i fotografisanju divljih životinja.

Galapagos Indijskog okeana, kako iz Skajskanera nazivaju 122 ostrva arhipelaga Abrolhos, u julu 2019. proglašen je nacionalnim parkom.

Iako je prelep, nažalost ne može ga svako posetiti. Rezervisan je za ljude koji imaju "dubok džep", jer se do ovog arhipelaga može stići isključivo jahtom ili turističkim brodovima iz Džeraldtona, Kalbarija ili Dongare.

Na ostrvima nema ni pijaće vode, niti struje, ali vlasti turistima "gledaju kroz prste" ako odluče da prenoće na plaži, pod šatorom koji sami ponesu i postave.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.