Izvor: Tanjug

Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP Ulcinjska rivijera.

Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju aparmane koji su se usled erozije našli na prvoj lininiji do mora.

Pojedni bungalovi već su u vodi i pod uticajem talasa došlo je do vidnog oštećenja objekata, pucanja zidova i lomljenja osnovne konstrukcije.

Iz tog preduzeća u više navrata su u pozorili da se veh duži niz godina bore sa plimom i talasima, piše Dan.

“Ove godine smo ispred ugroženih objekata bacili na hiljade džakova sa peskom, postavili i veliko kamenje i učinili sve u skladu sa našim mogućnostima. Međutim, ovo je problem koji iziskuje uključenje državnih institucija. Održano je više sastanaka i postoje projekti koje je struka prosledila, ali čekajući procedure, na objektima je već pričinjena ogromna materijalna šteta”, izjavio je direktor preduzeća Bojan Đakonović.

Crnogorci zabrinuti - nestaje plaža: "Ada je masakrirana"

Javni poziv za odabir izvođača radova za projekat hitnih intervencija radova u cilju zaustavljanja erozije plaže na zapadnom delu Ade Bojane raspisan je u četvrtak.

Tender je raspisan po hitnom postupku, a Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom će za ovaj posao izdvojiti 50.000 eura.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.